torsdag 30. desember 2010

Kalkunfilet på partyseng til nyttårsaften

Kalkunfilet på partyseng


Antall porsjoner:
6-8

Ingredienser:
1 kalkunfilet, ca. 1,5 kg (med skinn)

1,5 kg partypoteter, evt. mandelpoteter i båter
1 pk bacon
1 fennikel i båter
1 persillerot
2 ss smør
3 ss smeltet smør
1 ts salt
½ ts kvernet pepper

1 dl søt chilisaus

Drikkeforslag:
Zenato Valpolicella Classico Superiore 2007, kr 135.90 (34688 - basisutvalg, kategori 3)

Les mer om vinen ved å klikke på navnet

Fremgangsmåte:
Vask potetene godt og legg dem over i en smurt ildfast form sammen med baconskiver delt i to og fennikelbåter. Legg på klatter med smør.
Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten.

Legg fileten over potetene og stek i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser 68-70 °C.

De siste 20 minuttene av steketiden, pensles fileten med den søte chilisausen.

Sjekk om potetene er ferdige med en spiss kniv. Trenger potetene lengre tid, kan fileten tas ut av ovnen, pakkes inn i folie og hvile på kjøkkenbenken til potetene er ferdige.

Som tilbehør smaker det godt med kokt rosenkål, grønne brekkbønner og madeirasaus. Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av.

Innsendt av: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
Foto: Astrid Hals

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar